piątek, 6 stycznia 2017

Domowy "Baileys"

www.chleby.info

200 ml śmietany kremówki 30%
puszka/kartonik mleka skondensowanego słodzonego (ok. 500-530 g)
400 ml whisky
2 łyżki kakao
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (możecie przygotować sami z TEGO przepisu)
     
1. Najpierw rozpuszczamy kakao w minimalnej ilości wrzątku.

2. Następnie do miski wlewamy skondensowane mleko i śmietanę. Mieszamy aż się połączą. 

3. Dodajemy kakao i mieszamy aż się połączy wszystko.

4. Dodajemy ekstrakt waniliowy i znowu mieszamy do połączenia.

5. Na koniec dolewamy whisky i ponownie mieszamy.

6. Nalewamy do butelek i cieszymy się pysznym smakiem. Likier gotowy jest do picia od razu.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. pyszności ;) robiłam ale nieco inaczej ;zapraszam;pozdrawiam;
    http://gotujenacodzien.blogspot.com/2015/03/likier-ala-baileys-na-1-urodziny-bloga.html

    OdpowiedzUsuń