200 ml śmietany kremówki 30%
puszka/kartonik mleka skondensowanego słodzonego (ok. 500-530 g)
400 ml whisky
2 łyżki kakao
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (możecie przygotować sami z TEGO przepisu)
1. Najpierw rozpuszczamy kakao w minimalnej ilości wrzątku.
2. Następnie do miski wlewamy skondensowane mleko i śmietanę. Mieszamy aż się połączą.
3. Dodajemy kakao i mieszamy aż się połączy wszystko.
4. Dodajemy ekstrakt waniliowy i znowu mieszamy do połączenia.
5. Na koniec dolewamy whisky i ponownie mieszamy.
6. Nalewamy do butelek i cieszymy się pysznym smakiem. Likier gotowy jest do picia od razu.
Smacznego!
pyszności ;) robiłam ale nieco inaczej ;zapraszam;pozdrawiam;
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2015/03/likier-ala-baileys-na-1-urodziny-bloga.html